Hout van de stad, door de stad, voor de stad.

Stadshout-Almelo heeft een passie voor hout. Onze visie is dat alle bomen recht hebben op een mooi lang leven en dat onnodige kap voorkomen dient te worden. Als dit dan toch gebeuren moet verdwijnen deze prachtige bomen met een levensverhaal en die ook nog eens uit het mooiste hout gesneden zijn, doorgaans in de versnipperaar.

Stadshout-Almelo wil ze op duurzame wijze verwerken en door middel van wijk- en stadsprojecten en door het maken van mooie verkoopbare producten een tweede leven geven.

In samenwerking met scholen, buurthuizen, wijken, gemeente en woningbouwverenigingen kan men met Stadshout-Almelo projecten opzetten ten bate van de leerlingen en bewoners. Denk hierbij aan bakken maken voor schooltuintjes, bloembakken, picknicktafels en bankjes voor in een wijk. Dit is echter een hele kleine greep van de vele mogelijkheden die Stadshout-Almelo kan bieden.

[mk_blockquote style=”line-style” font_family=”none” text_size=”18″ align=”left”]Stadshout-Almelo wil en kan de saamhorigheid van de stad en zijn bewoners laten zien, voelen en beleven.[/mk_blockquote]

Het wil kansen geven aan de mensen die het financieel moeilijk hebben door mee te kunnen werken aan een project. Maar ook een mogelijkheid bieden om zelf mooie producten te maken waardoor zij weer voelen dat ze onderdeel uitmaken van deze maatschappij en meetellen.

Elk stukje hout is waardevol en kan verwerkt worden in producten die in onze winkel onder Stadshout-Almelo verkocht kunnen worden. Zo kan Stadshout-Almelo ook bij de bewoners thuis een mooi plekje krijgen.